Skak i Gladsaxe

Kategori: Nyheder Publiceret: Lørdag, 6. marts 2021 Skrevet af Claus Olsen Udskriv Email
Ovenstående er titlen på et skrift på 120 sider, der er lavet af Klaus Poulsens far Erik Poulsen og mig. Det handler om de tre gamle klubber i kommunen Søborg Skakklub (stiftet i1933), Buddinge Skakklub (stiftet 1944) og Bagsværd Skakklub (stiftet 1949) indtil de i 1963 sluttede sig sammen til Gladsaxe Skakforening, som i dag hedder Caissa Gladsaxe.
 
Bl.a. kan man læse om, hvorfor Buddinges spillere ikke havde tid til skak i foråret 1945. Om at Bagsværds formand pludselig forsvandt. Og om Søborg-Sicilianeren og dens ophavsmand. Mest interessant er Erik Poulsens personlige erindringer med partier fra Søborg Skakklub, hvori han indmeldte sig i 1950
 
Udviklingen er kort ført op til 2020 med lister over formænd og klubmestre. Samt Gladsaxe-mestre.
 
Caissa Gladsaxes formand Alex Madsen har lavet et flot lay-out med adskillige fotografier af spillere fra 1950erne. Skriftet kan købes hos ham for 125 kr, (tlf. 41 18 31 36, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ). For at undgå porto er Alex villig til selv at bringe bogen ud, hvis man bor i Gladsaxe eller nærmeste omegn.
 
Evt. kan I give mig besked. Så henter jeg bogen og tager den med ned i klubben, når Odysseus åbner igen.
Visninger: 422